Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 ianuarie 2013

Orasul luminilor

                  Parisul este cunoscut drept ‘Orasul luminilor’ si isi merita pe deplin numele. Parisul este insa mult mai mult decat atat, este una dintre cele mai bune destinatii turistice, oferindu-i turistului tot ceea ce isi poate dori. 
                 Orasul te seduce. Debordeaza o energie extraordinara care te copleseste; nu stii de unde se revarsa aceasta: din cer, de la oameni, de la operele de arta care s-au adunat de secole in galeriile pariziene, dar simti cum te navaleste un aer inconfundabil. Parisul este un oras cald, accesibil si deschis pentru oricine.
                Cele mai bune perioade pentru a vizita Parisul sunt primavara si toamna. Atunci vremea nu este foarte calda si aveti posibilitatea de a va recrea in parcurile orasului.

             Cred ca pentru multi cel mai vizitat obiectiv turistic si una dintre cele mai cunoscute forme din lume, este Turnul Eiffel - constructie din otel ridicata in zona Champs de Mars in imediata apropiere a malului Senei. In turn se poate urca cu liftul sau pe scari pana la etajul 1 si 2, dar de la 2 la 3 trebuie sa utilizezi liftul. Accesul in turn poate costa maxim 11 Euro/pers. Cel mai bun moment al zilei pentru a urca in turn – este pe inserate: sa privesti de sus – o panorama de 360 de grade – cum se lasa seara peste oras alaturi de o cafea buna intr-unul din restaurantele turnului, si sa cobori apoi, exact la timp, pentru a admira spectacolul de lumini ce are loc in fiecare zi dupa apusul soarelui. Va vei trezi batand din palme, fara voia ta, alaturi de ceilalti turisti pentru ca spectacolul e impresionant.

           De la Turnul Eiffel calatoria poate fi continuata pe jos, strabatand faimoasa artera comerciala Champs Elysees. Cele mai cunoscute magazine pariziene, de la cele de moda la cele de parfumuri o sa inceapa sa va taie calea in mod constant. Luxul marilor marci nu au nimic din ceea ce te-ar intimida. La Paris, cum spunea Emil Cioran, ‘poti fi sarac fara sa-ti fie rusine’. Nu va sfiiti nici sa va opriti la una din multele terase pentru un desert rafinat si o cafea. Iar daca va ganditi la pret, e bine de stiut ca francezii dovedesc un bun simt desavarsit: meniurile si preturile sunt expuse la orice pub/braserie/restaurant afara, astfel incat ramane mereu la alegerea voastra. In plus preturile lor nu sunt dictate de zona, ci de prestigiu.

4 comentarii: